vrijdag 9 november 2007

Subway failliet?

Een van de grootste roddelwijven in Gent en omstreken heeft mij zonet verteld dat de Subway in de Nederkouter failliet zou zijn.
Zelf kwam ik er niet zo veel meer over de vloer, want ik was die steak and cheese sandwiches echt kotsbeu gefret...
Misschien ben ik zo wel een beetje mee verantwoordelijk voor alweer een zoveelste faling van een kleine middenstander?

24 opmerkingen:

Toschi zei

Spijtig, waarschijnlijk vooral omdat ik momenteel honger heb...

Anoniem zei

terecht!
afzetterij en absoluut niet te vreten!

Anoniem zei

ja ja heb maar een beetje medelijden met de kleine zelfstandige...

nele zei

ik heb nochtans pas gelezen dat Subway gaat uitbreiden in België!

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_647407.html

Anoniem zei

Toen die openging, heb ik een lang gesprek gevoerd met Mike Doyle, de kersverse uitbater. Ik vroeg hem onder andere hoe hij de Belgen ging "heropvoeden", want voor een belg is "vers" synoniem met "krokant" of lichtjes krokant, genre stokbroodjes en zo. En of hij al eens de concuurentie bekene had (delifrance, panos,...). Allemaal niet nodig, zei hij, "people are the same everywhere".

Juist ja. Zou hij dat nu nog denken? Enfin, weer een amerikaan bedrijf dat het hier eens ging tonen, en in europa in het zand bijt. Na walmart (metro), TacoBell (UK), Dunkin Donuts (UK), en vele anderen.

En gelukkig maar.

MiGlainne zei

Hey gasten meeeer roddels, kwestie van op de hoogte te blijven he. En ja die Subway sandwichen zijn toch wel substandard in België ze, maar int buitenland is da wel ne keer welkom in plaats van noodels en rijst!

Anoniem zei

Onze Subway vestiging in Gent is momenteel gesloten wegens gezondheidsredenen van de uitbater Mike Doyle.

Geen nood voor de Subway liefhebbers want in 2008 verwachten wij nog een tweede locatie in Gent.
Momenteel is de dichtsbijzijnde Subway gelegen in Aalst, vrijheidstraat 2. Getrouwheidskaarten (dé zegeltjes) zijn daar natuurlijk ook geldig.

Mogelijke kandidaat franchisees mogen trouwen steeds contact opnemen voor meer informatie.

Met vriendelijke groeten
Olivier Van den Borre

Subway Development Belgium (DA Territory 1)
Vrijheidstraat 2
Aalst, 9300
Phone: 0475/50 66 92
Fax: 053/78 89 88
www.subway.com

Anoniem zei

Briefke aan de deur hangen misschien? Wie weet wordt er anders geroddeld....

karolien zei

Ik vind 't geen groot verlies. Wij hebben zoveel echt lekkere broodjeszaken dat we daarvoor geen Amerikaanse multinational nodig hebben. Ik vind dat sponsbrood ook XIafschuwelijk.

Anoniem zei

Onze Subway vestiging in Gent is momenteel gesloten wegens gezondheidsredenen van de uitbater Mike Doyle.

vandaar dat die nog altijd gesloten is en dat binnen alles is uitgebroken en leeggehaald?

ze hebben beetje hoog vd toren geblazen, veel in kranten laten zetten en gedacht dat de "naam" genoeg zou zijn om het doen te marcheren...

Anoniem zei

Beste "Anoniem",

Onze locatie in Gent werd effectief gesloten wegens gezondheidsredenen van Mike Doyle. Heropenen was voor hem geen optie waardoor hij zijn zaak heeft verkocht.
De koper heeft beslist de hele inboedel te gebruiken voor zijn nieuwe SUBWAY© locatie in Antwerpen (Lange Lozanastraat 264) waardoor onze locatie in Gent natuurlijk leeg kwam te staan.

Geen nood, in Gent komt in de toekomst zeker en vast een nieuw SUBWAY© restaurant. We zijn reeds volop op zoek naar een nieuwe locatie en ondernemer.

Ons development gaat zoals gepland met reeds vestigingen in Aalst, Brussel-Zuid, Brussel Beurs, Antwerpen, Tongeren en Namen. Verder zijn er verschillende nieuwe locaties in planning.

Wij groeien in België dus zoals gepland.
Niet enkel vanwege onze naambekendheid (reeds meer dan 29.000 locaties wereldwijd) maar natuurlijk vooral dankzij de kwaliteit en smaak van onze broodjes.
Niet alleen worden onze broodjes vanaf deeg gebakken(terwijl onze collega's meestal werken met diepvriesbrood!) maar ook ons beleg wordt aan zware normen getoetst. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de helft van onze selectie bestaat uit broodjes met maximum 6 grammen vet of minder.

Zo zo je maar dat een "broodje gezond" op meer dan één manier gezond kan zijn.

Nog een laatste opmerking aan "ukkiepukkie". Al onze filialen worden opengehouden door zelfstandige ondernemers, stuk voor stuk "kleine zelfstandigen".
We zijn dus zeker niet te vergelijken met multinationals zoals McDonald's.

Met vriendelijke groeten
Olivier Van den Borre

Subway Development Belgium (DA Territory 1)
Vrijheidstraat 2
Aalst, 9300
Phone: 0475/50 66 92
Fax: 053/78 89 88
www.eatsubway.be

Deef zei

Een Subway in het Kortrijkse (waar ik werk) zou goed van pas komen, er zijn 100den bedrijven en fabrieken in de regio Kortrijk/Kuurne/Heule... (Met Barco, Frissa, Isomo, Coopman, ringshopping,...één van de belangrijkse industrieregio's van Belgie) en er is geen enkele deftige broodjes zaak in de buurt. Ik vind de zachte Subway-broodjes fantastisch in vergelijking met de (meestal te harde, veel te kleine, enorm dure,) Delifrance- & Panos-toestanden. Panos, Delifrance,... zijn pas 'echte' ketens zonder aandacht voor kwaliteit; geef mij dan liever een smakelijke en frisse Amerikaans variant!

Deef

Anoniem zei

hopeloos duur en slecht voor de helft van de prijs eet ik bij panos een echt broodje, de subway van antwerpen wordt uitgebaat door iemand die al 15 jaar ervaring heeft met balonnen verkopen.dat zie je aan het volk dat er nooit is.
binnen het jaar zal de ballonenman ook wel ziek worden zoals die van gent zeker,dan kan de koper die stoelen nog eens ergens anders gebruiken zo geraken die ook afbetaalt.

Anoniem zei

Vandaag eens langs de nederkouter geweest. Wat me opviel, de Subway leeg, en 2 huizen verder nog een broodjeszaak leeg. Nog zo een paar voorbeelden in de veldstraat : De Quick, Bloch. Allemaal gestopt en er zijn er volgens mij nog die met moeite lang het hoofd boven water kunnen houden.

Als het voor de werknemers het leven duur wordt, dan is het voor zelfstandigen dubbel zo hard.
Tevens gaat men nog een beetje de toeslagen voor het parkeren van wagens ophogen. Bij de Carrefour kunt ge gratis parkeren en hebt ge ook alles binnen handbereik.

Heren en dames beleidsmakers van Gent. Doe Uw ogen OPEN en doe eindelijk eens iets voor de middenstand van de Gentse binnenstad !

Anoniem zei

laatst in de subway van antwerpen broodje gaan halen;wie zei hier weer dat er geen volk was?30 min aanschuiven voor het mijn beurt was.het broodje vond ik echt lekker,duidelijk hygienisch klaargemaakt en 3x beter gevuld dan de panos 100 meter verder.

Anoniem zei

ik denk dat iedereen er 30 minuten moest aanschuiven en het geweldig vond. daarmee zijn ze al gestopt na 6 maanden.volgens mij hebben ze deze net als die in gent gesloten wegens te veel succes.
de stoelen van de zieke uitbater in gent zijn via de lange lozanastraat in antwerpen na 6 maanden op weg naar hun derde locatie.we zijn benieuwt hoe lang het nu weer duurt.

Anoniem zei

ik vind Subway zoooooo lekker!!! we hebben het leren kennen in London. echt super dat er meer in België komen. er mag wel eentje in Brugge komen, er zijn altijd zeer veel engelse touristen en daar heb je een Subway op iedere hoek van de straat (net als Starbucks trouwens).

Anoniem zei

Subway is de lekker, gezond en goedkoper dan Delifrance. Een goed alternatief voor de smaakloze McDonald's en de extreem kleine hamburgers van Quick. Nu nog een Burger King in Antwerpen en ik ben een tevreden man. Go Subway, go!!!

Michiel

Anoniem zei

Naast de nieuw te openen HEMA(vlak aan de weekelijkse Markt) op de Bredabaan 550 in Merksem zou best een SUBWAY moeten komen. Op die baan heeft Panos alleenrecht en bovendien ligt die locatie te ver van de weekelijkse Merksemse Markt.Aan de overzijde is pas een Domino's Pizza geopend.
Go SUBWAY Go !!!

Anoniem zei

een subway in sint-niklaas lijkt me ook geen slecht idee, en gent natuurlijk, en dendermonde, dichtstbijzijnde is nu in aalst en ik eet toch weeklijks een subway hoor, het malse brood vind ik beter vooral voor een warm broodje en natuurlijk honey mustard mmm =P

Anoniem zei

"Eind juli wordt er een nieuw SUBWAY® restaurant geopend in Gent. Deze nieuwe vestiging komt op de Groentenmarkt, vlakbij de Korenmarkt en de Lange Muntstraat en zal je ook de kans geven je broodje op een zonnig terras te nuttigen. " :-)

Anoniem zei

Net terug van Amerika en ik kijk er naar uit om een vakantieherinnering opnieuw te proeven...

Seba zei

Ge moogt allemaal zeggen wa ge wilt maar subway is en blijft lekker. Enkel spijtig dat de vestiging aan Gent Zuid niet voldoet aan de verwachtingen van een echte subway. De broodjes die je daar krijgt zijn, in vergelijking met andere vestigingen overal ter wereld, met minder dan de helft belegt. Een platte vijg ipv. een goed gevuld broodje. Subway = Lekker, Subway Gent-Zuid = Geldverspilling...

Anoniem zei

Sinds een jaar of twee een Subway in Bredene. Passeer er in het hoogseizoen (tussen 15 juli en 15 augustus) wanneer Bredene overspoeld wordt met toeristen rond de middag en nooit geen kat, terwijl de frituur enkele huizen verder bomvol zit. Tja...je moet geen economische genie zijn om te beseffen wat er zal gebeuren. De ongelukkige franchise-nemer die er ongetwijfeld met mooie (american-style) verkoopspraatjes ingetuimeld is zal wel de rekening gepresenteerd krijgen.