woensdag 7 november 2007

Leerlingen eerste leerjaar onder invloed van psychedelische paddestoelen


Vandaag heeft zich een absurd drama voorgedaan in een lagere school uit de Gentse rand. Aangezien de bron voor dit artikel de leraar in kwestie betreft en wij de anonimiteit van dit blog hoog in het vaandel dragen, kunnen we onmogelijk verdere details vrijgeven.

Tijdens een les over de herfst en zijn typerende kenmerken (de kleurenpracht van de bomen, de paddestoelen en de klimaatwijzigingen) had de leerkracht ter documentatie een aantal paddestoelen meegebracht naar de klas.

Echter, tijdens het rondgeven van een aantal gedroogde paddestoelsoorten (onder meer de vliegenzwam) ter illustratie, konden een aantal leerlingen niet aan de verleiding weerstaan om het documentatiemateriaal in hun mond te steken.

Na een halfuur merkte de leerkracht dat een aantal leerlingen zich vreemd begonnen te gedragen. Sommige leerlingen kregen abrupte lachbuien, anderen tuimelen zonder verklaarbare reden op de vloer waarna ze wild om zich heen bleven spartelen.

Uiteindelijk is alles goed afgelopen en was iedereen terug redelijk nuchter toen de schoolbel rinkelde om 16u.

Uiteraard zijn we tevreden met de goede afloop en hopen we van harte dat de leerlingen hun lesje, dat uiteindelijk eerder uitdraaide op een drugspreventiecampagne, geleerd hebben.

1 opmerking:

Wouter7 ¶ zei

Heerlijk, heerlijk. Nu is het tijd om naar de school te raden! Het atheneum?